Werpstralen
De meest voorkomende constructie- en machine onderdelen kunnen worden gestraald door onze straalmachine. Deze machine is voorzien van automatische aan- en afvoerbanen. De 8 turbines zorgen ervoor dat de onderdelen van alle zijden optimaal gestraald worden.
De doorvoer afmetingen zijn 2400mm breed en 1000 mm hoog. Lengtes tot 30 meter kunnen probleemloos gestraald worden.
Dagelijks worden de reinheid en ruwheid van het straalwerk bijgehouden, de meest gangbare reinheid SA 2 ½ wordt probleemloos behaald.

Handmatig stralen
Naast de straalmachine voor constructiedelen, beschikt STC ook over een handstraalcabine (20m x 6m x 6m). Deze is geschikt voor grotere objecten, of onderdelen welke met een inert straalmiddel behandeld moeten worden, bijvoorbeeld thermisch verzinkt materiaal.

Coating
STC beschikt over een geconditioneerde hal. Na het stralen worden in deze hal de producten voorzien van een één- of meerlaags verfsysteem, welke airless aangebracht worden.
Zowel het stralen, als ook het coaten gebeurt op basis van het gecertificeerde productie-kwaliteitsplan corrosiebescherming. In de meest voorkomende gevallen voldoet dit aan de wensen van de klant. Wanneer er voor een project een specifiek kwaliteitsplan vereist is, zal STC hierin voorzien.
De productie van de staalcoating is gecertificeerd tot en met uitvoeringsklasse exc.4
Dagelijks worden de klimaatcondities in de hal op meerdere momenten gemonitord en bijgehouden. Daarnaast houdt STC een databank bij met meetrapportages van de laagdiktes van het gespoten werk. De werkzaamheden variëren van 1 laags budget primers tot meerlaags coating systemen conform de EN ISO 12944, ook brandvertragend coaten behoord tot de mogelijkheden.
(constructiewerk, remmingswerken, machinebouw, natte aannemerij, damwanden, trailer, carroserie bouw)

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.